Czarzasty: PO co chwilę zmienia zdanie

dodano 2017-06-14 19:39 w kategorii: Informacje

- SLD nie miało problemu z odpowiedzią na 4, podobno trudne, pytania PiS-u do Platformy Obywatelskiej - powiedział Włodzimierz Czarzasty, przewodniczący SLD w programie #RZECZoPOLITYCE, odnosząc się do sytuacji, w której rzeczniczka PiS Beata Mazurek poprosiła Platoformę o stanowisko w następujących kwestiach:

- wieku, w którym Polki i Polacy powinni przechodzić na emeryturę (SLD był przeciwny podwyższaniu wieku emerytalnego, opowiada się za jego powiązaniem ze stażem pracy: 40 lat dla mężczyzn i 35 lat dla kobiet);

- programu 500+ (Sojusz jest za utrzymaniem tego programu, jednakże po jego modyfikacjach, np. osoby majętne nie powinny być nim objęte, należy go również rozszerzyć na pierwsze dziecko, a także na dzieci samotnie wychowywane przez matki lub ojców);

- zgody na likwidację CBA i IPN (posłowie SLD głosowali przeciwko powołaniu tych instytucji i od tego czasu partia opowiada się za ich likwidacją) oraz

- przyjmowania imigrantów (Sojusz opowiada się za przyjmowaniem uchodźców, jednakże należy wprowadzić określone zasady ich przyjęcia. Istotną kwestią jest bardzo dokładne sprawdzenie miejsca skąd uchodźcy przybyli oraz możliwość potwierdzenia ich tożsamości). -  PO, rano, w południe i wieczorem, zmieniała zdanie co chwilę – skomentował Czarzasty brak jednoznacznych odpowiedzi Platformy na pytania ze strony PiS.

- Naszym hasłem jest przywrócić normalność, a to oznacza brak rozróby, brak kłótni – dodał.

Oglądaj cały program RZECZoPOLITYCE  z udziałem Włodzimierza Czarzastego, kliknij tu.